Брутният вътрешен продукт (БВП) на  страните-членки на Организацията за икономическо

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на  страните-членки на Организацията за икономическо
Коментари Харесай

Икономиките на страните от ОИСР са отбелязали най-голям спад от 2009 г. насам

Брутният вътрешен артикул (БВП) на  страните-членки на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) е отбелязал през първото тримесечие на 2020 година най-резкия си спад от световната финансова рецесия през 2008/2009 година, оповестява БНР.

През интервала януари - март Брутният вътрешен продукт в границите на организацията се е свил с 1.8% по отношение на последното тримесечие на 2019 година Причината е, че въведените в края на тримесечието карантинни ограничения са оказали отрицателно влияние върху международната стопанска система. По-голям спад от 2.3% в границите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз е бил регистриран през 2009 година, когато светът към момента се намираше в така наречен Голям криза.

Най-голям спад измежду 37-те страни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз са записали стопанските системи на Франция и Италия. Френският Брутният вътрешен продукт е понижен с 5.8% за трите месеца до края на март, до момента в който Брутният вътрешен продукт на Италия е намалял с 4.7%. Брутният вътрешен продукт за Германия и Обединеното кралство са се свили с по към 2%, а на Европейски Съюз като цяло - с 3.3%.

В същото време стопанската система на Съединени американски щати се е свила с 1.2% на тримесечна база.

Преди време Международният валутен фонд означи, че светът е изправен пред най-дълбоката криза от 30-те години на предишния век, известни като Голямата меланхолия. А Световната банка оцени свиването на Брутният вътрешен продукт в международен мащаб на 5% през актуалната година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР